Monday, January 31, 2011

Isnin yang SENTIMENTAL

Ekceli sepet tak suka crita pasal CINTA.
bkn nk menafikan perasaan anugerah terindah
dariNya.tapi..bila pk pasal tuh
terasa ada satu batu besar yang menghempap dada
(adeh!penyek sepet mcm ayam penyek!)

tadi pg usha blog sayoobaeq

air mata tu lebat jer mencurah seperti musim tengkujuh.
hujan lebat selalu mencurah semejak 2009.
tambah murah penghujung thn...
cuba ditahan awal 2010.
tp kalah jugak.

harapan.penantian.rindu.janji.
adush!!!sakitnyaaa!!!
sepanjang thn memang terasa 'sakit'.
(tulaaaa..mak ckp. JANGAN SEPET,JANGAN!!!
melawan.haaaa.padan muka!!)

terima hakikat dengan hati terbuka.
walaupun kadang2 teringat.

p/s: awak...kalau awk tahu saya ada blog.kalau awak baca.
saya nak bagitau..awk ingat tak janji awak kt saya??
awak cakap awak nak pegi kat saya lagi.
nak ambik saya supaya halal bg awak.awak ingat tak janji awak tu????
awak bagi harapan kat saya.awak tabur janji murah awak kt saya.
awak tau tak tinggi harapan saya kt awak?????
awak tau tak sakitnya saya bila awak pergi mcm tu jer dari hidup saya????
awak tau tak sedihnya saya tgk awak happy dgn dia??
awak tgglkan saya dan pegi kat dia.kalau awak just nk mainkn saya..
awak tak payah bagi harapan.awak tak perlu tabur janji murah awak kt saya.
awak hapy sedangkan saya sedih.tkt.trauma.fobia sampai sekarang kerana awk!!
kalau saya boleh putarkn masa.
saya xnak kenal sapa awak.i meant it!!!
anyway.thanks...
hopefully satu hari nanti awk akan rasa apa yg saya rasa..



Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu

Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu
Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku


With ♥~DS


Sunday, January 30, 2011

HELIKOPTER PERIBADI.

As salam,Selamat Mornink kwn2 sekaliannnnn..
Salam sejahtera dan salam 1 Msia. (per kes semangat tak tentu hala neh???)

btw,monink dh ker???pukol berapa datuk rimau????
12.28 am. okey.cikgu ajar kalu AM tuh pagi.
betol laaa.....pg la nie sepet oiiiiiiiii.

ader tak korunk penah berangan kalu korunk ader personel heli???
sepet suke berangan (berangan yg bek.tp kdg2 kalu setan
interprem..ader gak berangan yg tak baik.opps!!!!)

okey..kalu sepet la kan...sepet tringinnnnnnnnnnnnnnnn sangat
nk pegi cnie..


Per kes nk g padang pasir???ukan ader mall ke hape ker kan.
Marry brown jauh sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
tp nk uat cmner..da keinginan hati cenggini.
mcm bezzz jer.....ntah hape la yang sepet pon ta tau.
tapi serius nk g cnie.
(selera pelik2!!!pttla smpai sekarang xder boipren!pdn muka haku!)


aaaaaa..yang nie sure korunk ta heran y sepet nk pegi.opkos
ler sepet nk tgk sendiri dgn mata sepet yg sepet plus rabun nie keindahan
Taj Mahal.tak rase ker taste sepet ni MAHAL???agak2 la kalu
tau poket asyik nipisssssssssssss jer.
selera tengade!!
sepet denga cter kalu pagi wana Taj Mahal ni len.tgh hari len.
aiseymennnnnnn.
pak,buat umah kter ley tuko2 kaler cenggini ley tak??
tak yah gune lampu raya..ngeeee:)
(komfem sepet kene azan sekali lagi)


Dan..kalu duit dalam peti besi dh ader hebu2...
kalu tak dpt pegi tempat 2 yg ats tuh...
tak per lah.janji dpt pegi cnie..
ley bwk parents juin sekaki.
eyh,td kan berangan ader heli sendiri????
erm....Bilaaaa la kannnnnnnnnnnnnnnnnn???????


nota jari jemari: gambar2 di ats adalah di sponsor oleh MR.GOOGLE.tq!



With ♥~DS
 

Friday, January 28, 2011

Terapi dari alam semula jadi

Hari nie sepet jarang uat lawatan tapak ke belog
saudara2 blogger seantero alam.
ini adalah kerana kebzan tahap dewa dewi
telah melanda diri sekali lagi.
hopefully next week dh CNY xla bz sgt.
bley slow down sket.
kerja xla byk sgt..tp apabila kerja tuh
dok jawab teleponnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
memanjang kerja yg sikit pon tertunggak dan akhernya
menjadi membukit sepet bukit lah!hahahaha.

kalo da stressssss.mula sepet cri port cantik..
duduk depan opis tengok ikan berenang dalam akuarium...


(nie bkn ikan dlm aqurium opis sepet.ni sepet sonlap dr mr.google)



Selain tu jugak..sepet suka tengok view sawah yg menghijau.
kalu blik kpg mak..sepanjang jalan mesti ada jumpe punya,
tapi..seriusly sepet memang TERINGIN nk pegi negeri jelapang padi M'sia.
ley pijak dgn kaki sendiri sawah yang menghijau...

(balik kpg mak baru la nampak view cenggini..seronok weh!tenang jiwa.)



Last sekali terapi alam semula jadi sepet adalah PANTAI.
kt Bintulu..Pantai je la yang sepet salu lepak ngan kwn..
sambil minum air batu campur+ayam panggang.menu yg tak sesuai langsung.


(gambar yg second nie saje nk upload..
ader sentimental value yg sendiri.sabar jelah!)


Sepet kalo stress,tension.jiwa kacau...
hati akan meronta2 nk tgk view2 cenggini.
tp salunya yg dpt g pantai jelah.
lepas tu sure jiwa kacau kureng sket..nielah terapi dari alam
ciptaan Allah yg sepet manfaatkn.duit pon xla deras kuar...


With ♥~DS
 

Seperti yang dijanjikan.

Sebelum tu sepet nk mintak maaf sebab lambat tunaikan janji.
Busy.sumpah tak tipu!
semalam waktu lunch, g belek2 news paper...
Ya Allah!Byknya mak2 yang tak berhati perut
g buang anak2.paling kejam bunuh,tikam anak bertubi2.
tapi...layak ker org macam tu dipanggil "Mak.Mama.Ibu,Umi,Mummy"????
mcm tak!bukan mcm.memang tak lah!!!!

okey,tak nak ckp lebat
korang layan vid nie.tak tau la kalo korunk dh tgk atau belum.


video


mintak maaf kalo xdpt view.nie 1st time try upload vid ke blog:)








With ♥~DS
 

Wednesday, January 26, 2011

Pahitttt..bluwek!tp sedap.slrppp!!!

As salam semuanya...
baru ada masa nk update blog kn.
dr siang td asyik blogwalking jep.
sepatah haram pon hurup x tertaip
di jubin pink kaler neh.

actually de hol da sepet rasa borink sgt.
akak meja sebelah kt opis pegi outstation.
Al-maklum..da nk jadi Lady Bos kn.
hehhehe.
okey..rini sepet nk kongsi cter mengenai
sayur yang pahit.tp sedapppppppppppp.



yep.im talking bout P to the E to the R to the I to the A.
: : P E R I A : :
(Aiseymennnn.ley wat lagu pompom gurl nie.)

nama saintifik peria adalah  Momordica Charantia.
dulu sepet mmg xmkn sayur pait yg amat nie.
tp selepas jd babysitter kpd kakak.(kakak nie semua sayur dya bedal)
dya suka masak peria tp,goreng dgn telur.
mula2 memang xnk mkn.tp tgk akak berselera yg amat
try la kan.paittttttttttttt wo.tp kalau dh seminggu
3 kali wat sayur nie.i have no choice! telan jelah.
n now sepet dh mula ber besfren dgn PERIA.

Peria nie memamg banyak sgt khasiat nya.
dr zaman purba ia digunakn utk
mengubati penyakit KENCING MANIS.
kerana ia boleh mengurang paras gula dalam darah dan air kencing.
kaedah yg mudah adalah dengan meminum jus
yang di ambil daripada empat atau lima biji peria pada setiap pagi.
Bijinya yang dihancurkan boleh dicampurkan ke dalam makanan.
Sekiranya tidak mahu meminum jusnya,
penghidap diabetes juga boleh meminum air
rebusan beberapa potong peria ataupun
menggunakannya dalam bentuk serbuk.

PERIA mengandungi 92.4 peratus lembab dlm 100g peria.
1.6 peratus protien,0.2 peratus lemak, 0.8 peratus mineral,
0.8 peratus fiber, dan 4.2 peratus karbohidrat.



Nota: esok InsyaAllah kalu dpt upload..sepet kongsi video perangai kejam seorg ibu.

With ♥~DS
 

Tuesday, January 25, 2011

jom main matematik!!!

Thn nie kita semua akan mengalami sesuatu yang tak kita duga
sekarang korang TRYTEST TGK....

ambil 2 digit terakhir thn korang lahir.
kemudian tambah dgn umo korang thn nie.
dan jumlah nya akan menjadi 111

CONTOH:89+22=111



cuba laaaaaaaa......
(^,^)




With ♥~DS
 
glitter-graphics.com

Monday, January 24, 2011

keajaiban Allah...Subhanallah!!

Korunk mesti teruja.sepet da try.korunk tyr laaaa!!!
1st time try....meremang bulu tgn.Subhanallah!!!




korunk tgk titik hitam pada kalimah Allah tu 10 saat.
kemudian alihkan pandangan pada dinding kosong.
lihat kejaiban nya......



With ♥~DS
 

sharing is loving???but not in this part!!

SHARING IS CARING
SHARING IS LOVING

yerp..kita kongsi bilik tdo dgn adk bradik
kongsi komp dgn ayah..
kongsi fb dgn awek/boifren
kongsi sepinggan Mcd,Kenny rogers dgn besfren.

tapi kalau KUBUR kita org Islam berkongsi dgn NoN????
lawatan seorang ustaz ke sebuah negara (xnk mention negara mana.korang crik la sendri erk)
ustaz tu terkejut kubur islam share dgn non.
ustaz tu tanya y kongsi???dgn selamber yaya penduduk tu jwb..
"XKAN MALAIKAT XTAU MANA SATU ISLAM DAN KAFIR???"













apa nak jadi DUNIA AKHER ZAMAN nie???? semua nak kongsi kot yer pon agak2 lahhhhh...


With ♥~DS
 

Sunday, January 23, 2011

sleepy+ngkau mcm haremmmm jerk=tampar nak????

As salam....
wuuuuuuu..
title sgt vandalisme,ganas dan agak pedas!
tau tak sepet g mne hari nie kwn2 ku sekalian??????
cuba teka??xdpt??dh agak mmg xdpt ponnn.
hari nie sepet g Akademi Memandu..
yer...bukan Akademi Al-Quran jauh lagi Akademi Fantasia.
hahahaha!!!tanye umo bape jap??thn nie 22 okey.tp blom msok ag.
Bru nk amekkkk lesen???
nsib badannnnnnnn....

orait..kembali ke pangkal jalan.
erm..driver akademi memandu tu ckp
stanby kol 6.30 pg kt bus stop dpn umah.
okey! tup2 dya amek 7.15. sabar.
tau tak penantian satu penyeksaan batin wahai akak driver???
xper.uat muka eskrem Mat Cool.
pas hbs pendaftaran sume student dlm 50.ambikkkkkk!!
aircond sejuk gler + mengantok.
1st session..okey bjalan lancar.(even ader mulut busuk memekak kt blakang)
2nd session.perut da kenyang pekena nasi ayam+sejuk+mengantok+bored
(sore cikgu kecik okey!menambahkan lg keberatan mata utk dibukak)
mulut busuk kt blakang mkin memekak.memekak yg kosong dan merapu.
korang dpt rasa tak bahang gunung berapi kt dlm hati kecik sepet nie nk MELETOP?? 
penah tak tengok kasut size comel masok mulut org???nak tgk tak???hish!!!

tp bahang gunung merapi nk meletus cool kejap
bila terpandang (ayat mainnnnn..TERPANDANG!)
kt sorang student neh..ingatkn baru nk merangkak
amek kursus mcm sepet nie.rupanya tdk.dy da up satu level
practical on the road. muka dya...remind me to sumone!
sumone yg dulu penah jd winner kt hati comel nie.
winner tuh jugek yg uat sepet tsunami.
serius!muka mmg iras!!adik dya kot??
blaja kt cnie gak ker???
nama dya...mohd helmi. (denga time cikgu prac dya panggil)
* muka awk iras BUAYA yg ngap hati sepet dulu la wakkkk.

With ♥~DS
 

Saturday, January 22, 2011

kawan kawen lagi..sepet bila la lagiiiii??????????????

As salam semua my blog readers...
01012011 kwn sepet sma poli kawen.
skunk sorang lagi kawan menamatkan zaman SOLO nya..
Alhamdulillah...seru dh sampai.

nama kwn sepet nie Cik Naimah..eyhhhhhhhhhhh
tuko dh.Puan yer sekarang.hahahaha
nie kawan satu sekolah,satu kelas,satu course.
dulu lepas abes form 3.sepet telah
membulatkan nekad seperti kuih Donat Big Apple
nk masok sekolah vokasional.
amek course KATERING.diulangi isi berita..
KATERIN.okey??terer ker masak??
tengok siku arr derrrr.
(poyo xbleh blah!!) kpd makcik2 yg maseh mencari
calon kpd anak teruna (hanya teruna sahaja okey!)
sila pilih CIK SEPET nie..hahahahahaha

cakap lebat mcm air ujan pon xguna
kita layan pic dorank.tp xbyk pon...
sepet bedal seketol dua jer pic dorank.
tp sepet dh mintak ijin (bukan jin bertendang)
kt Puan Naimah (puan dh ko yer naimah...)
dan lakinyer yg nsem budget 2011 Encik Hamzah.

Xbrani sepet nk bedal byk.kang kne tibai ngan husband dya.


(Puan Naimah yg cantik,ayu de bOoMMMm)


(dan suaminya yg tercinta,tersayang ter..ter.ter...Encik Hamzah)



(sama cantik sama padan..*puji lebeh mesti ader komisen neh)


SELAMAT PENGANTIN BARU
MOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT
DAN CINTA SAMPAI KE SYURGA
INSYAALLAH..AMIN.



eRk!!3 ketol rupanya gmbr korank sepet bedal yer.
terOver budget dgn sengaja.
jangan marahhhhh:)



with love~ DS

boleh tak kalau bende nie betol2 ader????

As salam semua...
today is saturday...aiseymen..sepet baru bgn.
tgk jam??yes da nk masok tgh hari.hahahaha!!!
dats y xder mak2 datin yg datang meminang sepet
(nk jugek sebut mak datin yer...xbleh blah)

hari nie sepet nk story...
penah tak kalo time korunk jalan2
tiba2 korank rasa nk terkuchel??
pegi public toilet tbe sumer penoh!!!
hampagas betol kn?tggu turn lamerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr lagi.
ataupun kalo yg masok politeknik ker (poli jer lh yg sepet dpt kasi contoh sbb
kalu kat U sepet xtau bathroom dy cmner..sepet takat poli jer pon)
nk g mandi..tp bathroom penoh.akak2 senior adik2 junior dok
pg berdobi dlm tuh siap uat song recording lagi.ahkas!!!
haaaaaa!!!!! kalau kt public toilet atau bathroom2 poli,toilet2 poly
cenggini, agak2 dorang nk tak bertapa dlm tuh lame2????





Lua smart siot!!!ader cermin saiz A4.hahahaha.
kat dalam........................



kiter ley tgk org dgn JELASSS!!!arhhhhhhhhhhhhh.
tp org lua xdpt tgk korunk laaa
cumer nyer kiter tgh membunang nie amat tidak selesa.


yang nie plak sepet sunggest letak kat public toilet atau Mall2.
tambah2 plak mall tingkat 4 ker lima ker...
gayat oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
kalu letak kt umah sepet..komfem mak
pinjam toilet jiran hari2.hahahaha!!




yang nie sesuai sgt kepada perokok.
moral of the lukisan:
mkin byk batang rokok yg korank sedut.
mkin dekat la korunk ke tempat nie...
*mcm bunyik hipotesis awal ader jugek.


pic 2 dan 3 tuh adalah hasil lukisan semata2.tp mcm betol2 kan???
sgt terer org ituuuuuuuu.


with love~DS

Jen Jeng Jeng....

As salam semua....

TARAAAAAAAAAAA..len sudaaa kn??
korunk2,sepet mtk maaf klu buat korunk terkezut.
sepet sendiri pon terkejut..serius!!!!
HEADER skunk dh besar bagak.hahahhaaha!!!
Im sorry...tp sepet da kne..
so sme2 la kter TERKEZUT.




with love~ DS

Friday, January 21, 2011

mintak maaf sgt2....

Dalam dua tiga hari nie...
mungkin korunk akan mengalami
ketidaklancaran dlm menjenguk blog
sepet yg tak seberapa nie
ini kerana sepet mengrenovate teratak sepet nie.
Al-maklum..sepet kn buta IT
jadi slow2 la nk godek menatang2 alah yg digunakan utk
make-up kn blog..

sekian harap maklum.

psssst..korunk2 yg terer dlm dunia blog nie trn2kn laa sket ilmu
hehehehhe:)




with love~ DS

glitter-graphics.com

PERKATAAN "SALAM"?? apa maksudnya??

Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.

SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya??
Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".
Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89)
baik gunakan,,,
ASSALAMUALAI K U M or ASSALAMUALAI K U MWARAHMATULLAHIWABARA K ATUH...



Dlm perbualan di radio ikim (91.50 fm). Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulullah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam.

Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz “Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh”
Ringkasnya, Baginda SAW akan ;Beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum”
dan…Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh”

Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam,
saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat.
Jawab salam yang betul ialah ;
“WAALAIKUMUSSALAM”dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu ;
“WAALAIKUMSALAM”

Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata
Kirim salam, assalamualaikum pada ASHREE ye” contoh lerr…
Dan bukannya : E2?? Kirim salam kat ASHREE yer”Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti ” K o tolong kirim salam maut kat dia yer“.

Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan!
Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan “A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan.

Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan “As Salam” yang membawa maksud sama dengan “Assalamualaikum”.

Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform “A’kum” dalam sms ataupun email. Perkataan ‘AKUM‘ adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud ‘BINATANG‘ dalam Bahasa Ibrani.
Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde K okhavim U Mazzal ot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘.
Jadi, mulai sekarang jika ada orang hantar shortform “A’kum“, kita ingatkan dia guna “As Salam” kerana salam ialah dari perkataan “Assalamualaikum“.

Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”Jangan guna “A’kum” kerana“ A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi. Jangan guna “Semekom” kerana “Semekom”bermaksud “Celaka Kamu.”Gunakan perkataan “As Salam” sebagai singkatan bagi “Assalammualaikum.”


Semoga ada manfaatnya.


with love~DS

Thursday, January 20, 2011

Rupa-rupanya ada cerita kalau kita lewatkan sembahyang kita yea...

Jika berpuasa amalan kita direct terus padaNya. Tapi jika bersembahyang
ada posmen pula untuk hantar amalan kita padaNya

Kisahnya....-.Setiap kita ada malaikat. Malaikat yang hantar amalan
sembahyang kita pada Ilahi. untuk sampaikan amalan kita dia melalui
tol-tol di setiap lapisan langit dimana setiap penjaga tol, kroni
malaikat juga. Jika sembahyang di awal waktu, tolnya "free". Sekatan tol
tiada. Tiada "jem". Malaikat terus sampaikan amalan pada Allah untuk dinilaikan. Tapi jika
sembahyang di akhir waktu, tol free juga, tapi sekatannya MasyaAllah..-.

Di langit pertama, penjaga tol marahkan posmen kita, kenapa lewat poskan
amalan kita. Merayu-rayu malaikat posmen kita minta diberi laluan tetapi
penjaga langit pertama tidak heran. Dicampakkan amalan
lewat sembahyang tadi ke bumi. Maka jatuh berderai, dikutip semula oleh
malaikat posmen kita. Satu persatu dikutip sambil terus merayu untuk
kelapisan langit ke-dua.


Dilangit kedua, samalah juga, membebel la malaikat kerana lewat hantar
amalan. Merayu lagi kawan kita tetapi tak dipedulikannya lalu
dilemparkan amalan lewat sembahyang kita tadi. Jatuh berderai lagi,
dikutip satu persatu amalan kita. Dirayu lagi untuk diserahkan amalan
kita pada Tuhan.


Dilangit ketiga, La, kena basuh lagi malaikat posmen kita. Kenapa lewat
hantar amalan tersebut. Tiada kompromi, terus dibaling amalan kita.
Jatuh berderai amalan kita. Tak ade nilai dan tiada lagi dikutip dan
dirayu lagi. Maka tak sampailah amalan kita kepada Allah.
Seolah-olah kita tak sembahyang juga. Maka bersedialah kita menerima
pembalasannya.

Tak didunia, diakhirat, hilang duit, hati risau, tender ditolak, ujian bertimpa-timpa.
Issh. Tak berbaloi rasanya kita buat amalan tapi tak sampai. Dahlah tu
takde nilai, kena azab lagi nanti.



Ya Allah, ampunkan kami kerana lalai. Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun
lagi Maha Penyayang. Jadikan hati kami suka sembahyang di awal waktu.
Gawatkan hati kami selagi kami tak segerakan; biarlah kami gawat di
dunia agar kami tidak gawat lagi dihari akhirat kelak.

Amin.



Bukan ade tujuan lain tapi sekadar mengingatkan, kepada yg selalu
solat zohor hampir dengan waktu asar tu ...
Beringat-ingatlah dan berpesan-pesanlah antara kita...
Semuga hidup kita di dalam keberkatan Nya... Wallahu'alam.


Sekadar memberitahu secara sedar ataupun tidak sedar
kita mengangu org belakang kita solat
Khas kepada kaum adam yg memakai kain pelikat dan cap kain itu suka sgt diletakan dibahagian bawah (dah jadi adat org melayu)
nak tunjuk pd org kain pelikat kite cap ape….
Nak buat ape semua ni takpayah tunjuk kat org semua tu…dgn cap dekat bwh tu mungkin kt dah mengangu org belakang kt solat…mungkin tengah solat dia terbace cap tu….hukum ganggu org solat adalah HARAMMM!!!!...


 


with love~ DS

Tuesday, January 18, 2011

RUMITNYA MEMAHAMI HATI NURANI SEORANG WANITA

Korunk baca dulu bg perabih.....
kwn 1 kerja fw email..
just for fun utk d share.tp betol........
kalu dok pk blik.mmg ada sesetghnya yg betol
hahahaa..


> > Laki talipon,
> > Yang oii... Abang kat kedai mamak ni... Awak nak pesan apa-apa?
> >
> > Bini jawab,
> > Takmau bang, bini awak diet...
> >
> > Laki pon balik umah, goyang tangan tak beli apa-apa...
> > Sampai umah, tengok bini tarik muka moncong mcm cencorot
> > Siap majuk-majuk... Lari tido bilik sebelah....

> >
> >

> > Bila laki query balik,
> > Kan tadi awak yang takmau pesan apa-apa yang oiii....
> >
> >

> > Bini jawab,
> > Memangla orang kata takmau apa-apa...
> > Tapi belikan jerla apa-apa....
> > Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr....

> >

> > Eh, bini akuni... Yang mana satu nih?

> > -----------------------------------------------------------------

> >
> >

> > Laki talipon bini,
> > Petangni awak nak masak apa Yang?

> > Bini jawab,
> > Alaaahhh.... Hari-hari kena masak, penatlah bang!
> > Balik keja ni Abang makan siap-siaplah

> > Laki pon, balik keje.. Singgah kedai mamak
> > Tibai nasik beriyani kari kamben baekk punya.
> > Sampai umah, sendawa bau kamben...
> > Tiba-tiba... Bini jerit panggil suh makan!

> > Bang, bini awak masak sambal tumis petai, sama sup ayam,
> > Sama telur bistik, sama ayam goreng kunyit. Jom makan!!

> >

> > Si laki terkulat-kulat pandang makanan penuh satu meja,
> > Sedangkan perut dia dah senak, penuh dengan kamben!
> > Merajuk lagiiii... Tido bilik sebelah lagi.....!!

> > Yang, awak ni ada kecelaruan mental ke halusinasi nih?


> > ----------------------------------------------------------------

> >

> > Abangni, kalo dok umah asek sepah umah jerlah!
> > Bini abang penat tau nak kemas umah semedang
> > Awat abang tak kuar pi mancing ker... Pi main bola ke...
> > Pegilah! Pegilah! Saya nak rilek-rilek dgn budak-budak nih

> >

> > Si laki punyala seronok weeiii....
> > Dan-dan bangun pi tukar baju, capai talipon, capai kunci keta...

> >

> > Bila dah siap, kuar bilik...
> > Tengok hanak bini dah siap-siap pakai baju lawa...
> > Bangggg, bini awak sama hanak-hanak ikut awak eh?

> >

> > ----------------------------------------------------------------

> > Bang, ujung mingguni balik kampung nak?
> > Abang keja lah yang....
> > Abang hantar bini abang dgn hanak-hanak dah la bang,
> > Pastu abang balik la KL balik

> >

> > Lepas dah hantar hanak bini balik Parit Buntaq,
> > Esoknya, laki pon start keta... Nak balik KL.

> >

> > Baru sampai Taiping, talipon berbunyi... Bini dia talipon.
> > Abang bila nak balik ambik kitorang bang?


> > ----------------------------------------------------------------

> > Abang ni asyik tengok tibi jer dari semalam tau
> > Abang tak kesian bini abang ker...
> > Dah kelupas-kelupas kulit jari tau.. Asik basuh kain jer
> > Abang tulungla lipat banjaran Himalaya dalam bilik rahsia tu bang...

> >

> > Laki pon, dengan muka rebel.... Masuk bilik rahsia... Lipat kain

> > Sekali, bini masuk bilik nak usha line... Tetiba jer kena petir plak..
> > Apa awak lipat kain mcm ni banggg?
> > Kenapa sudut kanan tak align dgn sudut kiri nih?
> > Kenapa kolar baju ni awak lipat ke dalam?
> > kenapa spender ni awak lipat tiga?
> > kenapa? kenapa? kenapa?

> >

> > ---------------------------------------------------------------

> > Nah hambik anak ni bang... pakaikan pampers, pakaikan baju...
> > bini abang nak mandikan hanak yang sorang lagi....

> >

> > Nak bagi pakai baju mana ni Yang...? <--- laki tanya
> > Alah abangni... kan baju anak ada 8 bakul tu...
> > pakaikan jerlah baju mana-mana pon...
> > bukan ada org nk tengok ponnn...

> >

> > Bila bini tengok, anak dah siap pakai baju....
> > Apa pesen baju abang bagi budak ni pakai bangggg!
> > Apsal seluar kunin, tapi baju kaler merah?
> > kalau orang tengok, nanti orang ingat anak kita sami ha...


> > ----------------------------------------------------------

> >

> > Kesian lelaki... otak lurus sgt... xleh bengkang bengkok sket.

HAHAHAHA