Saturday, May 7, 2011

Akan tiba satu saat kita harus melepaskannya

Allah mengetahui yang terbaik
Akan memberi kesulitan dan menguji kita
Terkadang kesulitan itu benar-benar menguji kita
Hikmahnya agar tertanam di diri kita
Jika kita kehilangan cinta, pasti akan ada alasan disebaliknya
Alasan yang kadang-kadang sukar untuk di fahami
Namun kita harus percaya bahawa..
Ia mengambil sesuatu dan telah menyiapkan yang lebih baik
Ingatlah bahwa kita mungkin menemukan cinta dan kehilangannya
Tapi, ketika cinta itu mati kita tidak perlu mati bersamanya
Ada hal-hal yang tidak ingin kita lepaskan
Ada orang-orang yang tidak ingin kita tinggalkan
Tapi ingatlah, melepaskan bukanlah berakhirnya dunia
Melainkan awal kepada sesuatu yang baru
Kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis
Mereka yang telah disakiti dan mereka yang telah mencuba
Kerana merekalah yang tahu menghargai betapa pentingnya
orang yang telah menyentuh kehidupan mereka
Pepatah ada mengatakan
Cinta agung adalah ketika kita menitiskan airmata
Dan peduli tentangnya ketika dia tidak memperdulikan kita
Kita masih menunggu dengan setia ketika dia mencintai orang lain
Dan kita masih boleh tersenyum dan berkata "aku turut dengan kebahagiaanmu"
Ketika sakit, patah hati
Kita tetap bertahan kerana kita masih menginginkannya
Walau sedalam mana luka, kita tetap membiarkannya.
Orang terkuat bukannya orang yang selalu menang
Melainkan mereka yang tetap bertahan ketika jatuh
Cinta bukanlah sesuatu yang akan menyempurnakan seseorang
Tapi cinta akan menjadikan seseorang itu ingin menjadi sempurna
Dalam kehidupan kita belajar tentang diri sendiri
Menyedari bahawa penyesalan tidak seharusnya ada
Tapi..
Akan tiba saatnya kita akan berhenti untuk menyintai
Kerana kita menyedari orang itu akan lebih berbahagia apabila kita
Melepaskannya....



copypaste from note kat FB kakak.sgt menyentuh hati sepet.tq sist for the advise...


With ♥~DS

Wednesday, May 4, 2011

biarkan lagu yang bercerita.







 Ya Allah,Jika dia jodohku dekatkanlah..Jika bukan dia yang terbaik..Jauhilah.Amin.




With ♥~DS


Monday, May 2, 2011

emo sangat malam nie.

Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau ku lupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi
Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari
Kau pergi
Pergi
Kau pergi
Pergi
Pergi


Sedih plak dengar lagu nie..apa yg u ols rasa..kalau long distance relationship kemudian di abaikan???
kita jer yg beria2..tp d other side buat endah tak endah kat kita??? perlu ker kita tunggu??? kalau tak suka jangan bagi harapan. tolonglahh!!! dah kering air mata. tak tau lagi nak sabar macam mana....... 
sangat emo mlm nie..puas dh sabar.pendam sorang2.
org tgk kita senyum ingat kita happy.tp org tak tau
hati sangat sakit.sangat seksa.


 
With ♥~DS


Sunday, May 1, 2011

SELAMAT HARI PEKERJA

Salam ols..
OMG!! lama dh xupdate kan.
semenjak dh selalu men dgn akaun nie sepet takder mud 
nk update blog.tak tau nape.
sindrom fobai nombor kot??
plus cerita cinta yg byk liku dan cabaran.
semuanya buat sepet down.
baru2 nie "kawan" traveling ke bintulu.
so semangat lepas dating tuh tersisa lagi.

bln 5 nie bulan sepet..dats y sepet dgn semangat
update blog.even takder hot setory sgt.
juz nk wish Kt u ols SELAMAT HARI PEKERJA.
lepas nie InsyaAllah sepet akan beraksi semula di
dunia blog. Update n blogwalking.
sorie once again.

notajarijemari:  semakin hari semakin sayang kt "kawan". semakain hari semakin takut untuk ditinggalkan. semakin hari semakin kuat impian utk bersama dunia dan akhirat. tapi.... "kawan" rasa tak seperti apa yg sepet rasa kat dia?????? hanya Allah yg tahu......


With ♥~DS